Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за спортни дискове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за спортни дискове

Здравейте колеги ! Решил съм да си взема нарязани дискове за моята 147.Спрял съм се на 3 марки (ROTINGER, STEINHOF, BREMBO MAX).Ще се радвам да споделите мнение и опит по въпроса.

На моята кола + още 3-4други от около 6-месеца караме с Ротингер!
    Дисковете са уникални!!!

Едната 145-ца даже доста е покараха на пистата в Хасково на Италфеста.

Дисковете са супер и цената им е доста добра спрямо останалите на пазара!
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

И аз съм с Ротингер и съм много доволен наистина си струват парите.
      ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

От около 8 месеца карам с ROTINGER. Колата спира перфектно. А цена от 90 лева за перфориран, вентилиран диск си е перфектна
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Относно дискове ротингер

Как са дисковете на ротингер, колеги? Кривят ли се много.

Comment

Първоначално публикувано от Dob4o Покажи съобщение
            Как са дисковете на ротингер, колеги? Кривят ли се много.
            Моите са си в чудесна форма след повече от 40 000 км
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Аз съм доволен от Brembo Extra - перфорирани, само ме е яд че няма и аздни такива.
              Alfa Romeo 147 / 156 JTD

Comment

А какви накладки слагате? Мойте дискове са за смяна, но майстора каза, че ще избутат до зимата. В момента съм с почти нови накладки woking на 3-4 месеца. Най-вероятно лятото ще сменям дисковете, но въпроса е, дали да слагам и други накладки при положение, че мойте са нови и ако трябва да се сменят - то с какви? Колата е AR 156 1.9 JTDm и не спира много добре.

Comment

Първоначално публикувано от C-e-c-o Покажи съобщение
                  А какви накладки слагате? Мойте дискове са за смяна, но майстора каза, че ще избутат до зимата. В момента съм с почти нови накладки woking на 3-4 месеца. Най-вероятно лятото ще сменям дисковете, но въпроса е, дали да слагам и други накладки при положение, че мойте са нови и ако трябва да се сменят - то с какви? Колата е AR 156 1.9 JTDm и не спира много добре.
                  Дисковете имат допустимо износване, трябва да провериш колко е, да ги измериш и да прецениш дали са смяна, на око не е добре да се преценява. И тогава да решаваш. По принцип се препоръчва смяната да е заедно, но ако накладките са равномерно износени може да се направи изключение.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Woking са най-евтините ментета, заедно с lpr и itn.
                    С тея накладки е вероятно и 2-3 чифта дискове за изкараш.

Comment

На 156, предните дискове са с диаметър 284 мм. и дебелина 22мм. като нови и на 20,2 мм. е препоръчително да се заменят с нови. Задните са на 276 мм. диаметър с дебелина 10 мм. и по спомен, се подменят, като се износят на 9 мм.
                      Аз си модифицирах накладките и тук някои ме оплюха. Че нямало смисъл. Понеже почнах от задните. Заповядайте да ви повозя! После пак да говорим.
                      Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                      Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                      Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Какво си модифицирал, дай да прочетем?
                        156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                          Какво си модифицирал, дай да прочетем?
                          Ето темата. Снимките са от задните дискове - дупчени и рязани плюс накладки, покриващи целия диск отзад. Ако се загледате в стандартен диск, дали 251 или 276 мм, ще видите, че накладката покрива така, че под нея към оста има непокрита площ, а отгоре диска има ръб. Личи си и на снимките коя накладка колко покрива. Тези, дето си ги правих, и странично са по-широки.
                          http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=94231

Е, вече и предните са ми направени, трият по цялата площ, без да оставят ръб по диска горе или долу.

Има човек, който лепи накладки и челюсти в Ст. Загора, обясних му, че ще карам душмански колата, феродото, което ми сложи, цапа добре джантата и е меко. Доволен съм. Нямам снимки от предните дискове и накладки.
                          Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                          Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                          Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

Първоначално публикувано от Read Покажи съобщение
                            Woking са най-евтините ментета, заедно с lpr и itn.
                            С тея накладки е вероятно и 2-3 чифта дискове за изкараш.
                            Ами майстора каза, че ги слагат на почти всички коли, които ходят при тях и хората са доволни.

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                            Дисковете имат допустимо износване, трябва да провериш колко е, да ги измериш и да прецениш дали са смяна, на око не е добре да се преценява. И тогава да решаваш. По принцип се препоръчва смяната да е заедно, но ако накладките са равномерно износени може да се направи изключение.
                            Измерени бяха и до колкото си спомням бяха точно на минимума.

Comment

Working...
                            X